STUD-ENTpris til PolarEdge

Dapeng Lan var selv en del av teamet i Insj før han søkte på Forskningsrådets STUD-ENT-ordning med hjelp fra organisasjonen. Det viste seg å ikke være dumt, da han og teamet hans i PolarEdge vant en million kroner fra STUD-ENT-ordningen. 

Dapeng Lan (CEO) og Xiaojie Zhu (CTO) fikk idéen om PolarEdge i 2019, da de tok samme doktorgrad på institutt for informatikk på Universitet i Oslo. Start-upen tar sikte på fremtidens fremskritt innen digitale plattformer, der det stadig er behov for utvikling av bedre teknologier. Mer konkret, der det er behov for tilknytning og overføring av data mellom enheter.

– Det kommende bærekraftige og digitale samfunnet gir nye tjenester i smarte byer, smart jordbruk, smart energi og store mengder tilkoblede enheter, som krever store mengder dataoverføring og lite ventetid. For å takle utfordringene blir edge computing et lovende svar.

Dapeng Lan

Dapeng Lan – CEO i PolarEdge

Verden trenger stadig nye teknologier

Lan forklarer at PolarEdge er en åpen IoT egde plattform. Kort forklart vil det si at det er en plattform som lagrer og bearbeider informasjon fra enheter som bruker internett. Som en PC eller en maskin på en fabrikk. Edge computing er mer uavhengig enn for eksempel skylagring, som mange er kjent med i dag.

– Edge computing er en naturlig utvikling av skylagring. Det har raskere beslutningstaking, og lav båndbredde og vedlikehold offline.

5G-nettet blir raskt presset fremover i hele verden. 80% av dataoverføring vil finne sted i edge computing i fremtiden.

 

Edge computing møter fortsatt utfordringer

Edge computing er fortsatt ikke fullverdig utviklet og har dermed flere utfordringer. For det første har beskyttelse av personvern vært et problem i bransjen. I tillegg er lav automatisering og høye kostnader årsaker til at det er vanskelig for små- og mellomstore bedrifter å bruke edge computing-plattformer.

– PolarEdges plattform skal fungere som en hardware- og sky-uavhengig plattform-som-en-tjeneste (PaaS) «in edge-cloud computing stack» med et brukervennlig panel, som i stor grad forenkler edge-utførelsen og design prosedyre som å akselerere digital transformasjon for industrikunder, sier Lan.

 

Hvordan er Oslos miljø for student-gründere?

Lan var selv forretnings-coach i studentorganisasjonen Insj før han brukte organisasjonens tjenester for å hjelpe sin egen start-up. Deretter søkte han på STUD-ENT-ordningen gjennom Insj.

– Jeg deltok både på Insjs introduksjonsmøte, som var veldig nyttig, og jeg fant mye informasjon på EnableMagic plattformen. Jeg kunne gjerne tenke meg å ansette personer gjennom Insj, og bruke tjenestene til å finne potensielle partnere og investorer.

 

På spørsmål om hvordan Lan opplever gründer-miljøet i Oslo, svarer han at han ikke har opplevd miljøet som så veldig stort. Han oppfordrer likevel studenter som er interessert i entreprenørskap til å følge interessene sine, og at han gjerne deler sin egen erfaring for å oppmuntre entreprenørstudenter. 

– Jeg lærte entreprenørskap og ferdigheter gjennom masterprosjektet mitt som heter EIT Digital.

 

Dapeng Lan

PolarEdges fremtid

Veien videre for PolarEdge vil innebære å holde nær kontakt med de viktigste partnerne, inkludert kunder, forskningsmiljøene og investorer. Dette med stor hjelp fra STUD-ENT-fondet. Lan avslutter med å si at de også er på jakt etter folk til nye stillinger i bedriften.

– Vi ansetter front-end, back-end, UI/UX, og IoT developer-interns. Kontakt meg gjerne på landapengsysu@gmail.com ved interesse!

Fant du det du lette etter?

Gjerne hjelp oss med å bli bedre! Fyll ut spørreskjemaet og bli med i trekningen av et gavekort på 350 kr