Oppstartsbedriften MineOpplysninger tildelt én million kroner

Det tverrfaglige teamet bak MineOpplysninger nådde gjennom det trange nåløyet til Forskningsrådet og får nå tildelt én million kroner gjennom Stud-Ent ordningen. – I like change and I like acting on change, forteller CEO Sotirios Tsolanta når han blir spurt om å beskrive gründerreisen. 

 

Med et voksende teknologisk marked hvor personopplysninger svever løst, skal nettopp MineOpplysninger gjøre det lettere å få kontroll over dine rettigheter og personvern. Gjennom en digital plattform skal de styrke personvernet ved å sikre en enkel og trygg samhandling mellom bruker og datasamler. 

“Nå skjer det”

Med pengene betyr det at teamet kan satse fulltid på løsningen, samt videreutvikle tjenesten. Når Tsolanta ble spurt om hva det betyr å ha vunnet Stud-Ent stipendet, smilte han lurt og sa “Nå skjer det”. Det å ha vunnet pengene betyr at Forskningsrådet også ser et problem som må løses. Sammen med Hans Henrik Sande (CTO), Fredrik Aasrum (Founder) og Oliver (Founder)  jobbe mot en verden der ditt personvern respekteres og beskyttes.

Personlig veddemål og hjelp fra Insj

Tsolanta har selv vært med på å bygge opp studentorganisasjonen Insj som jobber med å senke terskelen for studentinnovasjon og entreprenørskap. Som tidligere forretningsutvikler hvor han har veiledet tidligere studenter til å vinne samme ordning, følte han på et personlig veddemål å klare å vinne selv også. 

 

Stud-Ent er Forskningsrådets nasjonale konkurransearena, hvor målet er å fremme studenters kompetanse og promotere studententreprenørskap. Prosessen av å søke kan være krevende og tøff, men gjennom studentorganisasjonen Insj har flere og flere studenter funnet et miljø som fremmer de samme verdiene og lysten til å teste ut sine entreprenørskapsevner.

 

Hvordan opplever du student-gründer miljøet på UiO?

  • Det har vært mye fokus på innovasjon og entreprenørskap i det siste som har gjort at miljøet vokser og vokser! Det er viktig at folk engasjerer seg. En vanlig 9-5 jobb er ikke for alle.