UiO tildelinger - Stud-ENT

I høst kjempet våre ambisiøse student gründere Oslo om opp til 1 million kroner fra Innovasjon Norges “Stud-ENT”-tildeling. Vi har snakket med to vinnere fra UiO om hvordan de har gått frem for å realisere drømmen om å bli gründer.

Stud-Ent er en ordning som er rettet mot nyutdannede studenter som bruker kunnskapen de har fått på studiet til å etablere egen bedrift og løse problemer. Dette er studenter som nærmer seg slutten på mastergradsnivå eller er nyutdannet fra et masterprogram. Målet er å bygge virksomhet gjennom å utvikle nye løsninger som markedet etterspør basert på kunnskap som de har fått gjennom studiet. I år delte Innovasjon Norge ut 22.7 million kroner til 24 bedrifter over hele Norge.
stud-ent

Zimmer Digital - Virtuell virkelighet for opplæring av helsepersonell

Gründer Mari Zimmerman (30) er nyutdannet lege fra Universitetet i Oslo, og har jobbet med utfordringer tilknyttet praktisk opplæring av helsepersonell både i, og etter studiet. Selskapet består av et team på tre med bakgrunn fra medisin, IT og forskning som alle er drevet av et ønske om mer praktisk opplæring under studiet. De fikk nå tildelt 1 million kroner fra Innovasjon Norge.

Hva er problemet dere ønsker å løse?

Utdanning av helsepersonell har et stort teoretisk fokus, men er en praktisk jobb. Det er vanskelig å få god praktisk opplæring under studiet, og mange går inn i jobb med en usikkerhet rundt egne ferdigheter.

Løsningen:

Vi bygger et virtuelt rom for å simulere situasjoner som helsepersonell kan møte i hverdagen, og gjør denne lett tilgjengelig for de som trenger det. I første omgang satser vi på studenter, men på sikt ser vi alle bransjer med behov for praktisk erfaring som en målgruppe. Gjennom simulering kan vi styrke kompetansen til helsepersonell og trene på beslutningtakning i et stressende miljø.

Vi håper på at dette vil øke selvtilliten og kompetansen til helsepersonell, reduserer feil og stress, samtidig som kvaliteten på helsetilbudene øker.

Hvordan har Insj hjulpet dere med å få støtten?

Gjennom både veiledningstjenesten, ressursdatabasen deres og jussklinikken har vi fått hjelp med søknaden vår. De har økt vår innovasjon- og entreprenørskapskompetanse, samtidig som de hjalp oss med å kommunisere ideen vår til andre. Dette har vært kritisk når vi måtte skrive en så omfattende søknad til Innovasjon Norge.

Hva er neste steget nå når dere har fått 1 million kroner?

Nå skal vi få ut den først prototypen av produktet til pilotbrukerne våre, slik at vi kan få gode tilbakemeldinger. Dette kan vi da bruke for å utvikle produktet videre. Vi skal også rekruttere inn flere folk til teamet, så hvis det er noen programvareutviklere, designere eller forretningsutviklere som ønsker å bli med i en startup, så er det bare å ta kontakt.

Nexro - Restrukturering av musikk-industrien for artistens beste.

 Svitlana Pozniakova (24) kom på ideen mens hun skrev masteroppgaven sammen med en av vennene sine som var musikk entusiast. Sammen med henne er Erik August Drovflaadt fra UiO og Trond Hauge. Samme har de bakgrunn fra økonomi, IT og musikk.

Problemet

I musikkindustrien har artistene liten kontroll over varemerkerettighetene sine og musikkbransjen er generelt lite transparent. Dette leder til at artistene ikke vet verdien av kunsten de produserer og blir underbetalt av selskapene som tjener godt på musikken deres. Eksempelvis kan det ta opp mot to år før en artist blir betalt for musikken sin på Spotify.

Løsning

Nexro bygger en plattform som gir kontrollen tilbake til artistene og hjelper dem å forstå verdien og mulighetene sine. Målet er at en god artist ikke må ha småjobber for å klare seg, men heller kunne leve på kunsten sin uten at mellomaktører høster mesteparten av verdien artistene lager.

Hvordan har Insj hjulpet dere med å få støtten?

Uten forretningsutvikleren vår i Insj hadde vi ikke fått denne støtten. Han har vært helt fantastisk i veiledningen og økt kvaliteten på søknaden vår betraktelig.

Hva er neste steget nå når dere har fått 1 million kroner?

Nå gir vi full gass på produktutviklingen samtidig som vi skal få flere pilotkunder. Vi skal snakke med flere plateselskaper og artister for å forstå hvordan systemet må være for å gjøre livet lettere for artistene. Vi ser også etter flere programvareutviklere nå som produktutviklingen skyter fart.

Har du en idé og ønsker veiledning?

Fant du det du lette etter?

Gjerne hjelp oss med å bli bedre! Fyll ut spørreskjemaet og bli med i trekningen av et gavekort på 350 kr